Wilt u weten of u een bouwvergunning voor uw dakkapel nodig heeft? Op deze pagina vindt u informatie over in welke gevallen u een bouwvergunning nodig heeft en waar u rekening mee moet houden bij het aanvragen.

Bouwvergunning dakkapel nodig?

Een bouwvergunning wordt ook wel een omgevingsvergunning genoemd. Of u een omgevingsvergunning voor een dakkapel nodig heeft, hangt onder andere af van:

  • Of de dakkapel aan de voor- of achterkant van de woning wordt geplaatst.
  • De hoogte van de dakkapel.
  • De ruimte aan de onder- en bovenkant van de dakkapel

Op www.omgevingsloket.nl, kunt u zelf een vergunningscheck uitvoeren.

Bouwvergunning dakkapel aanvragen

Een bouwvergunning voor uw dakkapel vraagt u aan bij uw gemeente. Dit kunt u doen op de website van uw gemeente door in te loggen met uw DigiD. Binnen 8 weken besluit uw gemeente of uw bouwvergunning wordt toegewezen. Rozendaal Bouwbedrijf helpt u graag bij de aanvraag van de bouwvergunning.

Kosten bouwvergunning dakkapel

De kosten voor een bouwvergunning verschillen per gemeente. Vaak berekent de gemeente de kosten op basis van een percentage van de bouwkosten. In ieder geval liggen de legeskosten voor een vergunning ongeveer tussen de 200 en 600 euro.

Is er een bouwvergunning nodig voor uw dakkapel?Vergunningsvrij bouwen

Wilt u geen kosten aan een bouwvergunning uitgeven en niet op uw vergunning hoeven wachten? Dan kiest u ervoor omgevingsvrij te bouwen. U bent dan wel aan een aantal voorwaarden gebonden, zoals dat de dakkapel een plat dak moet hebben, aan de achterzijde geplaatst moet worden en ondoorzichtige zijkanten moet hebben. Deze voorwaarden zijn te vinden in het omgevingsloket.

Offerte aanvragen

Wilt u advies over het aanvragen van een bouwvergunning of weten wat een dakkapel u gaat kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Bouwaanvraag

Rozendaal Bouwbedrijf laat voor u de bouwkundige tekeningen met de nodige details verzorgen door Eysbrand Rozendaal Tekenbureau. Eysbrand jr. is een specialist, die op kundige wijze de tekeningen voor u vervaardigt, de bouwaanvraag regelt en ook de contacten met de gemeente onderhoudt.