Een aanbouw is een aantrekkelijke investering, zeker wanneer u groter wilt wonen maar niet wilt verhuizen. U kunt kiezen voor diverse type aanbouwen. Ieder met andere voordelen. Maar stuk voor stuk creëren ze extra ruimte, licht en bovendien een meerwaarde aan de woning. Benieuwd welke aanbouw bij u past? Bekijk onze ideeën voor een aanbouw.

#1 Een garage

Garage aanbouwEen garage is voor veel huizenbezitters een must. Met name een garage die direct bij het huis is betrokken. Tegenwoordig is de garage al lang niet meer alleen een opslag voor uw auto. De extra ruimte kan gebruikt worden voor de opslag van vakantiespullen, een extra koel- of vrieskast en bijvoorbeeld fietsen.

#2 Uitbouw van de woonkamer aan de zijgevel

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een uitbouw aan de zijgevel. Dit kan enkel wanneer u een hoekhuis, twee-onder-een-kap-woning of vrijstaand huis heeft. Een uitbouw aan de zijgevel is ideaal wanneer u opzoek bent naar een werkruimte aan huis. Wilt u een wat kleinere uitbouw? Dan kan deze dienen als eetvertrek of zithoek. De kosten van een aanbouw zijn afhankelijk van de grootte. De grootte kan variëren van 2m bij 3m tot 5m bij 3m. Alles is mogelijk, laat uw ideeën voor een aanbouw de vrije loop!

#3 Uitbouw van de woonkamer aan de achtergevel

Aanbouw Zuid-HollandWilt u meer woon- of leefruimte creëren in uw woning? Een goede oplossing hiervoor is een aanbouw aan de achterzijde van uw woning. In tegenstelling tot een aanbouw aan de zijgevel is deze aanbouw ook mogelijk bij een geschakelde woning. Een aanbouw aan de achtergevel geeft u de mogelijkheid eindelijk die droomkeuken te realiseren.

#4 Een erker

Een erker kenmerkt zich door het ondiepe, maar brede formaat. Deze kleine uitbouw wordt doorgaans aan de voor- of achterzijde van het huis geplaatst. Het grootste voordeel van een erker is de lichtinval. Licht laat uw woonkamer optisch groter lijken. Let wel op, wanneer u uitbouwt aan de voorzijde van uw woning heeft u in vrijwel alle gevallen een vergunning nodig. Dit in tegenstelling tot de achterzijde.

#5 Aanbouw met verdieping

Daarnaast is het ook mogelijke een uitbouw van twee verdiepingen te plaatsen. Zo geniet u niet alleen van een grotere woonkeuken, maar ook van een extra (groot) slaapvertrek.

#6 Een serre

De aanbouw van een serre heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Vroeger was een serre niet veel meer dan een overdekt terras. Tegenwoordig kan een serre optimaal geïsoleerd worden en dient deze als uitbreiding van de woonkamer, keuken of woonkeuken. Ook voor een serre zijn de mogelijkheden eindeloos. En kunt u deze naadloos aansluiten op de stijl van uw woning en uw persoonlijke wensen. Daarnaast is een serre in de meeste gevallen vele malen goedkoper dan een uitbouw! Doe uw voordeel.

Meer ideeën voor een aanbouw?

Bent u er al over uit? Of heeft nog vragen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste uitbouw? Rozendaal Bouwbedrijf is ook specialist in uitbouwen. Wij inspireren u graag met onze ideeën voor een aanbouw én helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.