Aanbouw
RUIMTEGEBREK IS VAAK DE REDEN OM TE KIEZEN VOOR EEN AANBOUW. DOOR HET REALISEREN VAN EEN AANBOUW OF UITBOUW VERGROOT JIJ JE WOONPLEZIER. IN DE MEESTE GEVALLEN WORDT DE AANBOUW INGERICHT ALS WOONKAMER, EETKAMER OF KEUKEN. OOK IS HET MOGELIJK OM EEN GARAGE OF BERGING AAN DE ZIJ- OF VOORKANT VAN DE WONING TE REALISEREN.
Welke soort aanbouw?
Wanneer je kiest voor een aanbouw creëer je extra woonruimte. Afhankelijk van de functie van deze ruimte kijken we samen met jou naar het ontwerp, materialen en de gewensten afmetingen. Wanneer we starten met bouwen zorgen we ervoor dat dit bouwproces soepel verloopt en je zo min mogelijk hinder ervaart van de werkzaamheden. We houden je goed op de hoogte van de voortgang zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Een aanbouw kent vele mogelijkheden:
Garage
Uitbouw woonkamer aan de zijgevel
Uitbouw woonkamer aan de achtergevel
Erker
Aanbouw met verdieping
Serre
De afmetingen en ligging van de aanbouw bepalen of er een vergunning nodig is
Meer ruimte, meer daglicht
Met het plaatsen van een aanbouw kun je zorgen voor meer (dag)licht in je woning. Daglicht heeft een positieve invloed op je algehele gezondheid, maar verbetert ook de esthetiek in je woning doordat daglicht een groter en intenser kleurspectrum bevat dan kunstmatig licht.
De keuze voor kozijnen is bij de wens voor meer daglicht een een belangrijke factor. Zo kun je een keuze maken uit: de indeling, de hoogte, de plaats en de kleur van het kozijn. Wat betreft het materiaal van het kozijn, kun je kiezen uit kunststof of hout.
Bekleding en afwerking aanbouw
Bij de bekleding van een aanbouw zijn er veel opties mogelijk. Hieronder zie je een lijstje met veel toegepaste materialen:
Trespa beplating
Keralit rabatdelen
Houten rabatdelen
Metselwerk
Stucwerk / Sierpleister
Rozendaal Bouwbedrijf zorgt ervoor dat jouw aanbouw er van binnen mooi afgewerkt uit ziet. Voor de binnenwanden kunnen verschillende materialen toegepast worden:
Cellenbetonblokken (Ytong)
Gipskartonplaten wanden
Fermacell
Gibo
Metalstud
Deze wanden kunnen worden afgewerkt met een stuclaag: behangklaar, sausklaar, granol of spachtelputz.
Een aanbouw met verdieping
Door het plaatsen van een aanbouw met verdieping creëer je nog meer extra leefruimte. Je kunt kiezen voor een dubbele aanbouw met een kelder of een aanbouw met een verdieping.
Een aanbouw met een verdieping heeft ook grote impact op het aanzicht van je woning. Het proces van het bouwen van een aanbouw met een extra verdieping begint daarom altijd met een zorgvuldige planning en ontwerp. Samen met de architect bespreken we je ideeën en wensen, zoals de indeling van de kamers, de grootte van de ruimtes en de gewenste stijl.
Voor het plaatsen van een aanbouw met verdieping heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Wij helpen je graag met de aanvraag en de benodigde bouwtekeningen.
Accessoires bij jouw aanbouw
De aanbouw is helemaal volgens jouw wensen samen te stellen. Wij hebben een uitgebreide collectie accessoires voor jouw aanbouw en werken samen met onze vaste leveranciers. Zo kun je een aanbouw bijvoorbeeld uitbreiden met:
Rolluiken (handmatig of elektrisch bediend)
Zonnescherm (een of meerdere)
Horren
Ventilatierooster(s)
Velux dakvenster
Luxlight lichtstraat
Lichtkoepel
Voorbeelden van een aanbouw
Veelgestelde vragen
De kosten vaan een aanbouw zijn afhankelijk van diverse factoren en zijn afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. De factoren die een rol in deze prijs spelen zijn.
Het functie van de aanbouw
De afmetingen van de aanbouw
De gevelbekleding
Het aantal en soort kozijnen in de aanbouw
De boeiboorden
De dakbedekking
Het is belangrijk om al tijdens de ontwerpfase je budget scherp te hebben. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de voordelen die je als eigenaar direct gaat ervaren, maar ook de langetermijnvoordelen, zoals de waardevermeerdering van jouw woning.
Wij adviseren je graag en maken een offerte op maat
Doorgaans geldt de regel: aan de achterzijde mag je vergunningvrij bouwen, aan de voorzijde niet.
Maar let op: Als je vergunningvrij mag bouwen, dien je wél te voldoen aan de regels uit het Bouwbesluit , Burenrecht en Burgerlijk Wetboek. Bouw je in de buurt van water, dan is het verstandig contact op te nemen met Waterschap, zelfs als je vergunningvrij mag bouwen.
Als je aanbouw niet voldoet aan het bestemmingsplan, dan kun je een vergunning voor je aanbouw aanvragen die toestemming geeft om van het bestemmingsplan af te wijken.
Bij het omgevingsloket kun je snel en eenvoudig een vergunningcheck voor je aanbouw uitvoeren.
Is een vergunning nodig? Wij helpen je graag met de juiste bouwtekeningen en onderhouden het contact met de gemeente indien wenselijk.
Een aanbouw is een nieuwe ruimte die aan een bestaande woning of gebouw wordt toegevoegd, waarbij deze nieuwe ruimte vaak een zelfstandige functie heeft. Een uitbouw is een uitbreiding van een bestaande ruimte van de woning, waarbij de nieuwe ruimte direct verbonden is met een bestaande kamer of leefruimte
Beide uitbreidingen zorgen voor extra woonruimte en hebben ieder hun eigen voordelen.