Er zijn tal van soorten dakkapellenEen dakkapel is een waardevolle toevoeging voor uw huis. Uw creëert extra ruimte en licht aan een slaapkamer, badkamer of zolderkamer.  Maar welke soorten dakkapellen zijn er? Waar moet u op letten bij de aanschaf van een dakkapel en wat zijn de prijzen van de verschillende soorten dakkapellen? Bij het kiezen van een dakkapel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals het materiaal, de grootte, de stijl en het type raam.

Verschillende soorten dakkapellen

Er zijn verschillende soorten dakkapellen mogelijk voor uw woning, waaronder een dakkapel met een plat dak en een dakkapel met een schuin dak. Wanneer u speciale wensen heeft, is het mogelijk om voor een afwijkende vorm te kiezen. De kosten voor uw dakkapel kunt u simpel via onze dakkapel configurator berekenen. 

 

Dakkapel met een plat dak

Dit soort dakkapel is het meest standaard en wordt het meest geplaatst. U kunt kiezen uit verschillende formaten en afwerkingen. Bekijk hier de dakkapel prijzen.

Dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met een schuin dak is vaak voorzien van dakpannen. Op deze manier past de dakkapel mooi in de stijl van het dak. Vraag hier uw dakkapel aanbieding aan.

Speciale dakkapel

Dit dakkapel heeft een afwijkende of speciale vorm. Wij leveren maatwerk waardoor we de stijl van uw dakkapel kunnen aanpassen aan uw wensen. Bekijk hier de dakkapel prijzen.

 

Kunststof dakkapellen

Een van de grootste voordelen van een kunststof soort is dat dit materiaal onderhoudsarm is. Daarnaast is deze duurzame dakkapel kleurvast, heeft hij een optimale warmte- en geluidsisolatie én een lange levensduur. Een uitstekende investering dus!

Houten dakkapellen

Naast de kunststof dakkapellen zijn er nog veel meer verschillende soorten dakkapellen. Een houten dakkapel is onderhoudsvriendelijk en eenvoudige te repareren bij eventuele schade. Daarnaast geeft hout karakter aan uw woning door de natuurlijke uitstraling. Ook is maatwerk mogelijk met een houten variant.

Zinken dakkapellen

Ook bieden wij een zinken dakkapel. Hoewel de zinken dakkapel, in vergelijking met de houten en kunststof soorten, wel duurder is in aanschaf heeft een zinken dakkapel wel de volgende eigenschappen: onderhoudsvrij, recyclebaar, moderne look en brandwerendheid.

Dakkapelinspiratie

Bij Rozendaal Bouwbedrijf staan kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel. Ook willen we u graag zo snel mogelijk helpen. Precies om deze reden kunnen we u garanderen dat ook uw dakkapel in één dag glas- en waterdicht is! 

Naast een professionele uitvoering van de werkzaamheden denken wij graag mee met onze (potentiële) opdrachtgevers. We helpen u bijvoorbeeld bij het aanvragen van een bouwvergunning. Verder kunt u bij ons terecht voor tekeningen op bouwkundig gebied, het aanvragen van de vergunning en het onderhouden van de contacten met de gemeente. Uw dakkapel is onze zorg. 

Bent u benieuwd naar recente dakkapel-projecten van Rozendaal Bouwbedrijf? Bekijk dan eens onze Projecten-pagina voor de nodige inspiratie. 

Overige keuzes bij een dakkapel

Naast het type dakkappel en het soort materiaal, heeft u nog meer om over na te denken, zoals:

  • Kozijnen: hoeveel kozijnen, het materiaal, welke kleur en welke plaats in de dakkapel?
  • Bekleding: welke soort beplating kiest u?
  • Afwerking: wilt u de dakkapel van binnen laten aftimmeren?
  • Accessoires: wilt u de dakkapel compleet maken door middel van ventilatieroosters, een hor, een zonnescherm of rolluik?

Kortom: welke soort dakkapel u ook wenst, bij Rozendaal Bouwbedrijf kunt u terecht voor alle soorten dakkapellen. Met ruim 25 jaar ervaring, hebben wij altijd de juiste oplossing voor uw wensen.