De zomervakantie is voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Misschien geldt dat ook wel voor u. Heerlijk met een glas fris of bier bij de barbecue zitten. Of een potje voetballen met de kinderen. Kortom: geen periode waarin u onnodige stress wilt ervaren. Toch besluiten veel mensen om juist in de zomervakantie hun woning te laten verbouwen, bijvoorbeeld omdat ze een dakkapel willen (laten) plaatsen. Mocht u van plan zijn om een dakkapel te laten plaatsen, dan geven wij u 4 redenen om dit niet ín de zomervakantie te doen, maar een dakkapel vóór de zomer te laten plaatsen.

1. Een opgeruimde zolder zonder licht en frisse lucht is zinloos

De lente is dé tijd om een grote schoonmaak te houden. Maar wat heeft u aan een opgeruimde zolder als het er nog steeds muf en donker is? En hoe groot is de kans dat u daadwerkelijk gebruik maakt van een ruimte zonder natuurlijke lichtinval en zonder frisse, verkwikkende atmosfeer? Een dakkapel is de ideale manier om van die rommelzolder een volwaardig onderdeel van het huis te maken, ongeacht of dat voor u is, voor uw partner of voor uw kinderen. Een dakkapel voor de zomer is dus ideaal, zo kunt u in de zomer optimaal van de zonnestralen genieten!

2. Geen troep en herrie in uw welverdiende zomervakantie

Als het straks zomer is en u vrij bent van uw werk, kan het stressvol zijn om in de achtertuin te zitten terwijl er boven u op het dak bouwvakkers bezig zijn. Het plaatsen van een dakkapel in de zomer geeft namelijk een hoop herrie en stof. Dat is voor u ongunstig, maar ook voor uw buren (en die vieren net zo goed hun vakantie). Door uw dakkapel al voor de zomer te (laten) plaatsen, gaat u dan ook een zorgeloze zomer tegemoet.

Informeer naar de mogelijkheden

3. Een volwaardige logeerkamer voor vrienden of familie die de zomer bij u spenderen

Heeft uw kind een vriendje of vriendinnetje te logeren? Of komt een ver familielid of verre vriend gezellig een weekje bij u langs? Dan is het wel zo fijn om een volwaardige slaapplek te creëren. En dat is niet alleen goed voor een logé, maar ook voor al die weken waarin u maximaal van uw woonruimte profiteert.

4. Van uitstel komt niet altijd afstel (maar wel altijd stress)

Bent u al weken of misschien zelfs maanden van plan om een dakkapel te laten plaatsen, maar twijfelt u? Wellicht omdat het veel geld kost of een hoop rommel geeft? Hak dan de knoop door, want als u het al zo lang wilt, zal het waarschijnlijk niet zomaar uit uw hoofd verdwijnen. Zolang u er tegenaan blijft hikken, geeft dat alleen maar stress, zeker als u diep vanbinnen toch al weet dat u het graag wilt. Dáárom neemt u dus een dakkapel voor de zomer.

Lees verder over verschillende soorten dakkapellen